expo jaarprogramma kunstenaars Ko Keever contact KUNSTHALWEERT, museum voor hedendaagse kunst

Expositie

PIET VAN BRAGT , 100ste expositie in Kunsthal Weert

PIET VAN BRAGT
100ste expositie in Kunsthal Weert


13 en 14 September 2015 , 11.00 – 17.00 uur
Theuniskapel, Altweerterkapelstraat 6, Weert –
Tel.:06-81287502

 

In 2006 nam beeldend kunstenaar Jack Vreeke het initiatief voor de promotie van het 'doevekot' bij de Helmonder tot Kunsthal Weert. Het plan was elke eerste zondag van de maand een andere kunstenaar zijn of haar werk te laten presenteren in een soort hit-en- runprogramma.

Binnen tien jaar is dat inmiddels 99 keer gebeurd in de vorm van exposities van tekeningen, schilderijen, prentkunst, foto's, videokunst, fashion, keramiek, design, architectuur, outsiders, graffiti, environments, maar ook performances en de woestijnwagen vol kunst van 'Show your hope'.

Op zondag 13 september, de Nationale Monumentendag, laat Piet van Bragt uit Roermond zijn 'papiers de tentures' zien: tekeningen in een zeer persoonlijk handschrift op bladen uit een Frans behangboek. Geschreven teksten zijn in principe abstracte weergaven van gedachten. Dat maakt handschriften zo boeiend. De abstractie, de inhoud, maar ook de persoon die door de vormgeving van de lijnen heen schemert geeft een nieuwe dimensie aan de geschreven lijn. Een schrijver geeft zich bloot door het verhaal dat hij vertelt, maar ook door de vormgeving van zijn lineaire schrift.

De kunstenaar is aanwezig van 11 - 17 uur, het luchtruim wordt gevuld door het Weerter Mannenkoor in de Lichtenberg en de toegang is gratis.

 

bekijk het archief voor voorgaande exposities of het jaarprogramma voor wat nog komen gaat.