expo jaarprogramma kunstenaars Ko Keever contact KUNSTHALWEERT, museum voor hedendaagse kunst

Expositie

MIES VAN DER PERK , Zelfportretten en 'jamming junkies'

MIES VAN DER PERK
Zelfportretten en 'jamming junkies'


09 en 10 September 2007 , 11.00 – 17.00 uur
Theuniskapel, Altweerterkapelstraat 6, Weert –
Tel.:06-81287502

 

De ‘Jammende Junkies’ van Mies van der Perk in Kunsthal Weert

Elke eerste zondag van de maand presenteert Kunsthal Weert een andere kunstenaar.
Op 2 september a.s is dit Mies van der Perk ( 1938) uit Rotterdam, die als ‘outsider’ het ene zelfportret na het andere schildert en honderden schetsen maakte van musicerende junkies.

Na een grote reorganisatie van het Dijkzigtziekenhuis verloor zij haar werk en de controle over haar doen en laten. Sindsdien noemt zij zich een vrouw met twee geesten, die zich verwoed in de kunst heeft bekwaamd en daar haar levensvervulling in gevonden heeft.

Na een groepstentoonstelling in de Fontys Hogeschool te Eindhoven heeft zij besloten al haar werk af te staan aan de Collectie Buitengewone Beelden van de toenmalige opleiding voor Sociaalpedagogische Hulpverlening. Mies documenteert al haar werk zelf en signeert en dateert zelfs iedere krabbel. Haar droom is wereldberoemd te worden met haar kunst en ze heeft daar dan ook alles voor over. Toen ze las, dat Leonardo da Vinci zelfportretten tekende met behulp van drie spiegels kocht ze er zelf onmiddellijk twee bij en het resultaat was verrassend. Haar tekeningen zijn inmiddels al op drie plaatsen in Japan geëxposeerd en zowel Galerie Via Kunst als Galerie Herenplaats in Rotterdam vertegenwoordigen haar.

In de kunsthal ligt het accent op de talloze notities, die ze razendsnel maakte van de beschermelingen van dominee Visser in de Pauluskerk. Tientallen dummies en stapels schetspapier heeft ze gevuld met drummende en gitaarspelende stadgenoten in krijt, inkt en verdunde acrylverf. De dynamiek van de muzikanten versmelt daarin met haar eigen expressieve motoriek.

De expositie is geopend van 11-17 uur, IJzerenmanweg 5k (tussen het Bisschoppelijk College en de Lichtenberg) en de toegang is gratis.

Mies van der Perk: 06 386 133 90
Jack Vreeke: 0495 533988

 

bekijk het archief voor voorgaande exposities of het jaarprogramma voor wat nog komen gaat.