expo jaarprogramma kunstenaars Ko Keever contact KUNSTHALWEERT, museum voor hedendaagse kunst

Expositie

RALPH SOUREN , Vliegend Hert

RALPH SOUREN
Vliegend Hert


07 en 08 September 2008 , 11.00 – 17.00 uur
Theuniskapel, Altweerterkapelstraat 6, Weert –
Tel.:06-81287502

 

Op de eerste zondag van september presenteert beeldend kunstenaar Ralph Souren (Valkenburg, 1951) in Kunsthal Weert zijn ‘Vliegend Hert’ en collages van zijn bijzondere reizen.

¨Souren legt zich sinds1990 toe op een vorm van installatiekunst direct in verbinding staande met Kunst-Reizen volgens een bewustgekozen receptuur – de “GEOPOČTICA”-kunstbeweging. Naast de documentaire verslagen, opgedaan tijdens deze ´Expeditions` langs verloren gewaande verbindingswegen in Europa, toont Ralph Souren zijn bizarre ´Vliegend Hert´, waarmee zo´n traject werd afgelegd. Motorfietsen, boten, treinstellen, tractors, vehikels van een grillige, vaak amfibische dierlijke mixage met de Mechanica getuigen met hun ´bagage´van de belevenissen onderweg.

De Nomadistische benaderingswijze van verborgen geschiedenissen aan de voet van Europa´s huidige verschijningsbeeld streeft een lichtinval na op deze realiteit, die de toeschouwer aanzet tot meer actieve drift naar geschiedsdoorgronding = participeren aan het actuele maatschappijdispuut.

Ralph Souren verenigt zijn documentaire vondsten, zijn logboeken (artbooks) en fanatische Mechanica en zijn Transportobjecten tot ččn als geheel te beziene installatie-environment art.¨

Sinds 2002 leidt Ralph ook het Roermondse kunstenaarsinitiatief Pittstowe, dat zich in september presenteert in het Kunstcentrum.

De kunstenaar is de hele dag aanwezig. De toegang is gratis

 

bekijk het archief voor voorgaande exposities of het jaarprogramma voor wat nog komen gaat.