expo jaarprogramma kunstenaars Ko Keever contact KUNSTHALWEERT, museum voor hedendaagse kunst

Expositie

JACK VREEKE , Straattheater

JACK VREEKE
Straattheater


09 en 10 August 2008 , 11.00 – 17.00 uur
Theuniskapel, Altweerterkapelstraat 6, Weert –
Tel.:06-81287502

 

Op zaterdag 9 augustus presenteert Kunsthal Weert aquarellen van Jack Vreeke ter gelegenheid van het Limburg Festival. Vreeke heeft tientallen waterverfschilderingen gemaakt van deze gekte op straat. Meerdere exemplaren daarvan zijn gebruikt voor de affichering van dergelijke festivals van Vlissingen tot Maastricht. In Vlissingen waren zijn aquarellen zelfs een zomer lang de blikvanger in de etalages van de plaatselijke middenstand.

Naast de verkleedpartij en de humor van straattheaterartiesten boeit hem de interactie met het publiek. Met rake penseelstreken treft hij de lichaamstaal van de acteurs en de spanning van het moment. Kwaliteiten, die ook kenmerkend zijn voor zijn aquarellen van Limburgse carnavalsvierders, deelnemers aan muziekfestivals en het zomercarnaval. Zijn werk is inmiddels opgenomen in de collectie van het Limburgs museum, de ING-bank, de kunstuitlenen van het Bonnefantenmuseum en de Fontys Hogescholen.

Kunsthal Weert (tussen het Bisschoppelijk College en De Lichtenberg) is geopend van 11-17 uur. De toegang is gratis. De kunstenaar is de hele dag aanwezig.

 

bekijk het archief voor voorgaande exposities of het jaarprogramma voor wat nog komen gaat.