expo jaarprogramma kunstenaars Ko Keever contact KUNSTHALWEERT, museum voor hedendaagse kunst

Expositie

ANNELIES BLAAM , Schilderijen

ANNELIES BLAAM
Schilderijen


07 en 08 September 2014 , 11.00 – 17.00 uur
Theuniskapel, Altweerterkapelstraat 6, Weert –
Tel.:06-81287502

 

Als kind voelde Annelies al de behoefte om haar gedachten en emoties te stroomlijnen door te tekenen. Dit is haar hele leven zo gebleven en haar techniek verbeterde, van tekenen kwam schilderen en etsen. En toch zie je aan het lijnenspel dat ze een tekenaar is, een tekenaar die schildert.

Ze kan niks anders. Ze moet. Gedreven en vol passie. Meestal borrelt het al dagen, dan ineens gaat ze aan de gang. Het schilderen gaat met horten en stoten. Het verandert gaandeweg. Ze probeert het ongeordende geordend op doek te krijgen, toevoegingen, steeds meer erbij. Maar ja, het kan ook ineens veranderen.

"Ik hou van doorleefdheid. Dat je kunt zien dat er aan een schilderij gewerkt, gezwoegd is. Onderliggende lagen, rauwigheid, zweet, spanning en emotie. In mijn ogen moet het wringen. Lijnenspel. Mij boeit het lijnenspel. Ook van opgelapte wegen, landkaarten, maar dan in mijn eigen vorm. Alsof het knipsels zijn."

"Ik heb geen keus, ik moet, ga impulsief aan de gang." Zij schildert voor niemand, zij schildert omdat ze niet anders kan. "'t Moet in mijn ogen iets moois worden, anders hup weg ermee." Een kolkende stroom zoekt een uitweg, stuurloos maar puur en oprecht. "Als ik de geest krijg om aan de slag te gaan dan is er geen houden meer aan, ga ongeduldig te werk, maar 't kan niet anders ik heb dit geaccepteerd."

 

bekijk het archief voor voorgaande exposities of het jaarprogramma voor wat nog komen gaat.