expo jaarprogramma kunstenaars Ko Keever contact KUNSTHALWEERT, museum voor hedendaagse kunst

Expositie

REIN REUTER , Flashbacks

REIN REUTER
Flashbacks


03 en 04 August 2014 , 11.00 – 17.00 uur
Theuniskapel, Altweerterkapelstraat 6, Weert –
Tel.:06-81287502

 

Modelbouwer Rein Reuter uit Weert gaat terug in de tijd met zijn automodellen en maquettes in Kunsthal Weert op zondag 3 augustus. Voor hem is het de ultieme vorm om zijn jeugdsentiment te verbeelden. Zelf zegt Rein hierover:
"Eind jaren '50 hadden wij thuis een kastje van de radiodistributie, waar geluid uit kwam. Helaas, weinig populaire muziek. Alleen op vrijdagmiddag; Tijd voor teenagers. Maar dat veranderde, want in het voorjaar van 1960 gaf een technische school én de komst van Radio Veronica richting aan mijn bestaan. In die tijd kreeg ik van mijn vader geregeld een plastic bouwmodel van Airfix. De bouw ging gaandeweg steeds beter, al was het verven hopeloos. Later gebruikte ik geen plastic meer, maar hout en metaal. Ook geen bouwdozen. Ik maakte alles zelf netjes op schaal. En ook het verven lukte beter, zeker met de airbrush.

Tijdens het gepruts altijd Radio Veronica op de achtergrond. Trouwens ook in de tuin, op het strand en in de huiskamer. Toen in 1974 Veronica stopte waren er gelukkig genoeg andere POP-zenders in de ether. Belangrijke gebeurtenissen, geslaagde bouwmodellen en PO- muziek vormden samen een rode draad van herinneringen in mijn brein. Vele hitparades en schaalmodellen later ging ik met pensioen en zat van het gezeur over de al dan niet goed lijkende schaalmodellen gloorde opeens: the Flash Back. Kleine, in hout en metaal uitgezaagde tafereeltjes, die in verschillende lagen als een coulissenlandschap, een liedje uit een TOP 40 uitbeelden."

In de Kunsthal is van 11-17 uur plaats voor 15 Flashes, die inclusief de bijbehorende muziek zorgen voor een reisje terug in de tijd. Rein is zelf aanwezig en de toegang is gratis.

 

bekijk het archief voor voorgaande exposities of het jaarprogramma voor wat nog komen gaat.