expo jaarprogramma kunstenaars Ko Keever contact KUNSTHALWEERT, museum voor hedendaagse kunst

Kunstenaars

Legs Boelen

“Ik zoek, raap op, stop in mijn zak, voel, denk, assembleer, recycle vooral kleine dingen. Met wat lijm en een zakmes kan ik in principe buiten of aan de keukentafel mijn beeldjes maken waar vaak humor en erotiek zomaar te voorschijn komen.”

"Zou dit het direct gevolg zijn van de veelheid aan uiteenlopende technieken die Boelen in het verleden ter hand nam. Schilderen, tekenen, performen, installeren, dichten, beelden maken, songs en artikelen schrijven. Zo maakt hij in 1985 een gigantische wandschildering in een zwembad maar ook een postzegel voor Albanië in 1997, en in 1976 lopen mensen 14 dagen lang door zijn huis dat hij heeft omgedoopt in Boelen Huis Museum voor die periode. Een bijna hit met ´The Soundwriters´, een muzikaal en theatraal verbond met Wim Berings en een voorstelling met het Schönbergkwartet en Paul van Loon in het Concertgebouw en ga zo maar door.

Al sinds 1975 werkt hij part-time als kunstdocent in de grootste gevangenis van Nederland wat hem de vrijheid geeft om volledig zijn ziel te volgen en dus te maken wat hij wil zonder commerciële druk. Schrijft het boek : “Art In Prison “ over zijn grote collectie van werk van gedetineerden waarvan sinds kort ook een gelijknamige website te zien is.( www.artinprison.nl ).

Hij blijft zich zelf vernieuwen en dat hopelijk nog lang.”
Drs.Frans Kloosterbaan

www.legsboelen.nl
Legs Boelen
Legs Boelen