expo jaarprogramma kunstenaars Ko Keever contact KUNSTHALWEERT, museum voor hedendaagse kunst

Kunstenaars

Heleen van der Wusten

Helena van der Wusten, geboren te Amsterdam in 1948

Na haar opleiding aan de Academie te Maastricht en de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam maakte zij aanvankelijk naam als illustratrice

Geleidelijk aan heeft haar tekenwerk plaats gemaakt voor een zeer vrije schilderkunst van eigen vinding. Zij werkt met allerlei technieken en schuwt niet om ongebruikelijke materialen toe te passen. Haar werken zijn hoogst persoonlijk, raadselachtig misschien, maar in hoge mate suggestief met veelal ongewone motieven. Wat zij laat zien is meestal zeer humoristisch en vrolijk pikant.

Wanneer Heleen haar werk moet beschrijven stokt er iets…Gelukkig, want wat ze te vertellen heeft, vertelt ze in haar schilderijen. Ze heeft geëxposeerd tot in München en Parijs en naast vele particuliere opdrachtgevers werkte ze al voor de Gemeente Maastricht, de Universiteit van Amsterdam en het Ministerie van Onderwijs.

Door de theatrale inslag van haar werk werd zij gevraagd voor Theatergezelschap Wederzijds te Amsterdam om een beeldscript te ontwikkelen. De voorstelling werd bekroond met de Hans Snoekprijs. Ook kwam er een voorstelling tot stand na een beeldbriefwisseling tussen haar en een collega kunstenaar, die een jaar duurde.

Een oproep aan de verbeelding!

www.heleenvanderwusten.nl/
Heleen van der Wusten
Heleen van der Wusten