expo jaarprogramma kunstenaars Ko Keever contact KUNSTHALWEERT, museum voor hedendaagse kunst

Kunstenaars

Rotary Club Weert

In samenwerking met Rotary Club Weert wordt een bonte verzameling internationale vlaggetjes gepresenteerd die door de leden in de afgelopen 40 jaar bijeen gebracht zijn.

Het materiaal is bestudeerd en geordend op grond van de grafische vormgeving. Een aantal kenmerken, zoals de vorm, de tekst, het beeld, de gebruikte kleuren en materialen, zijn de aandacht waard. De vorm varieert van helemaal rond, vierkant tot driehoekig, de tekst vermeldt meestal de naam en plaatsnaam van de betreffende club, soms ook het districtsnummer (de wereld is door de Rotary verdeeld in districten). Zo zie je dat er ooit Weertenaren in Bothaville, Kyoto, Tallingatta, Bahari, West-Korea, Araraquara, Warnammbool, Saskatchewan, Vriezenveen en Caraguatatuba geweest moeten zijn, als hun vlaggetjes niet met bezoekers hier zijn uitgewisseld. Uiteraard ontbreekt het tandwiel van de Rotary International slechts op een enkel vaantje en verder wemelt het van de vogels, vissen, zeemeerminnen, zeilboten, stadswapens en stadsgezichten, landkaarten en landschapjes. Alle kleuren van de regenboog worden gebruikt en tientallen materialen, zelfs geitenvel uit Curacao! Natuurlijk is de verzameling niet systematisch aangelegd, maar ontstaan - zoals zoveel verzamelingen - door nooit iets weg te gooien.

Alle vaantjes worden getoond en de meest opvallende, zoals de kleinste, de grootste, de verste, de oudste, de eerste, de mooiste, de lelijkste, de meest ouderwetse, de modernste, worden er uitgelicht.

www.rotary-weert.nl
Rotary Club Weert
Rotary Club Weert