expo jaarprogramma kunstenaars Ko Keever contact KUNSTHALWEERT, museum voor hedendaagse kunst

Kunstenaars

Agnes van Dijk

Altijd weer die drang om iets moois, iets eigenzinnigs te maken. Daarbij gestimuleerd door mijn verlangen altijd weer verder te kijken. Want iets is altijd weer anders dan dat het lijkt.

Kijk je bijvoorbeeld heel goed naar  mijn creaties AllWayGoldDress en AllDayPearlDress dan zie je ineens dat ik daarvoor gebruik heb gemaakt van inlegkruisjes. Door een product los te koppelen van zijn oorspronkelijke functie ontstaat er ruimte om er iets compleet anders mee te doen. Niet dat ik de pretentie heb iets totaal nieuws uit te vinden, maar ik geef wel graag ergens een eigen draai aan.

Wat ik maak beweegt zich tussen mode en beeldende kunst. Het onderzoek en experimenteren dat voorafgaat aan het daadwerkelijk maken van een collectie is  belangrijk, want daarin ervaar ik de vrijheid van geest om onbegrensd, dwars en verbindend te denken.

Extravagantie om het schokeffect is niet wat ik daarbij nastreef. Wel het uitwerken van ogenschijnlijk gekke ideeŽn in iets stijlvols, met gevoel voor schoonheid.

Mijn werk bestaat uit verschillende collecties. Altijd weer waren er andere inspiratiebronnen. Benieuwd? Bij elke collectie staat een korte inleiding.

Niet al mijn creaties zijn draagbaar. Er is echter altijd een afgeleid ontwerp te maken dat draagbaar is.

Wil je een unieke creatie voor jou op maat gemaakt? Je bent van harte welkom om jouw wensen  te bespreken. De prijs is afhankelijk van het materiaal en de tijd die gemoeid is met de vervaardiging.

Artiesten, theater-, musical-, dans- en performancegezelschappen zijn bij mij aan het juiste adres voor het ontwerp en de vervaardiging van kleding en kostuums.

Wil je verder kennismaken met mijn werk? Ik neem geregeld deel aan exposities. Ook verzorg ik lezingen en workshops over mijn werk. Meer informatie daarover kun je elders op deze website vinden.  Natuurlijk ben je van harte welkom om op afspraak mijn atelier te bezoeken.

Scholing

  • Modevakschool Instituut Cuppens-Geurs
  • Kunstacademie Sint Joost Ďs-Hertogenbosch/Breda

www.agnesvandijk.nl
Agnes van Dijk
Agnes van Dijk