expo jaarprogramma kunstenaars Ko Keever contact KUNSTHALWEERT, museum voor hedendaagse kunst

Kunstenaars

Ko Keever

Ko Keever is geboren in 1942 tijdens de Tweede Wereldoorlog als kind van een banketbakker en een boerendochter. Op zeventienjarige leeftijd was hij al actief als cartoonist en op dezelfde leeftijd behaalde hij zijn vakbekwaamheidsdiploma voor de handel in werken van edelmetaal.

Daarnaast werd hij in 1962 dienstplichtig sergeant bij de verbindingsdienst en verdeelde dagelijks het werk voor een half persoon over vijf soldaten. Verder vulde hij zijn tijd met het tekenen van grappen over de Koninklijke Landmacht. Als eindresultaat van zijn inspanningen won hij in 1963 als deelnemer aan de Militair met Palet en Camera de eerste prijs bij de beginners en de gouden medaille van Prins Bernhard voor de winnaar van alle categorieën. Sindsdien is niets meer over hem vernomen.

Cartoonist, juwelier een sergeant werden intussen levensgevaarlijke beroepen. Het schijnt, dat hij zich in België nog bekwaamd heeft tot polyvalent lasser, plaatwerker en in het werken met polyester met de bijbehorende certificaten.

In 2016 zagen zijn torren het licht: ruimtelijke constructies van gebruikte materialen, voorwerpen en onderdelen van instrumenten. Ze visualiseren woorden die eindigen op -tor.