expo jaarprogramma kunstenaars Ko Keever contact KUNSTHALWEERT, museum voor hedendaagse kunst

Huidige expositie

Portretten

Karin van der Linden
Textiele Sfeerbeelden2 & 3 Juli
11.00 - 17.00 uur
Theuniskapel, Altweerterkapelstraat 6, Weert
Tel.:06-81287502
De toegang is gratis.

Karin van der Linden (Weert, 1957) verzamelt verweesde materialen: voorwerpen, of delen hiervan met een verleden. Door ze samen te voegen en te versmelten met eigen creaties, ontstaan indringende sfeerbeelden, die verwijzen naar haar eigen geschiedenis. Deze assemblages worden vaak gecompleteerd door toevoeging van haar eigen borduurwerk: eenvoudig qua kleurstelling maar complex qua uitvoering.

De thema's, die ze in haar werk behandelt zijn onderwerpen uit het dagelijks leven: de liefde, de dood, de levenscyclus en het loslaten.Haar recente werk is een ode aan de vrouw. De vorm is de body, waarbij haar eigen lichaam model heeft gestaan.

Het werk van Karin van der Linden was o.a. eerder te zien in: Museum de Kantfabriek Horst (2017, 2019), Museum Valkenburg (2019), Textielfestival Den Bosch (2019), Galerie De Kunstvloer Tegelen (2021).

Kunsthal Weert in de Teuniskapel, Altweerterkapelstraat 6, 6006 PH Weert is op beide dagen open van 11-17 uur. De toegang is gratis. De kunstenaar is aanwezig.

 
bekijk het archief voor voorgaande exposities of de agenda voor wat nog komen gaat.