expo jaarprogramma kunstenaars Ko Keever contact KUNSTHALWEERT, museum voor hedendaagse kunst

Expositie

DIVERSE KUNSTENAARS , Dames en Heren Zonder Kleren

DIVERSE KUNSTENAARS
Dames en Heren Zonder Kleren


06 en 07 May 2023 , 11.00 – 17.00 uur
Theuniskapel, Altweerterkapelstraat 6, Weert –
Tel.:06-81287502

 

Al eeuwen lang is het naakt een geliefd onderwerp voor kunstenaars. En dan vooral het vrouwelijk naakt. Sinds de 15e eeuw wisten kunstenaars steeds meer over de menselijke anatomie, onder andere dankzij de kunstwerken uit de Romeinse oudheid. Studie naar naaktmodel bleef lange tijd verboden, maar werd in de 17e eeuw steeds vaker onderdeel van de schildersopleiding. Vaak bestudeerde men het mannenlijf, pas later werd het normaler dat ook vrouwen model stonden. Maar pas honderd jaar geleden mochten ook vrouwen naar model tekenen. Dit betekent natuurlijk niet dat de naakten die kunstenaars ons voorschotelen altijd een letterlijke weergave zijn. Kunstenaars hebben immers de ruimte om hun ideale wereld te laten zien en dus ook ideale lichamen.

In deze expositie laten schilderijen, tekeningen en prenten van diverse kunstenaars zien hoe zij in de laatste vijftig met dit thema zijn omgegaan. Daarbij is ook weer een leestafel ingericht met kunstboeken over dit thema.

Kunsthal Weert in de Teuniskapel, Altweerterkapelstraat 6, 6006 PH Weert is op beide dagen open van 11-17 uur. De toegang is gratis.

 

bekijk het archief voor voorgaande exposities of het jaarprogramma voor wat nog komen gaat.