expo jaarprogramma kunstenaars Ko Keever contact KUNSTHALWEERT, museum voor hedendaagse kunst

Expositie

KARINA VAN HECK , Kunstprotheses

KARINA VAN HECK
Kunstprotheses


05 en 06 March 2006 , 11.00 – 17.00 uur
Theuniskapel, Altweerterkapelstraat 6, Weert –
Tel.:06-81287502

 

(1981) Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht, 1egraads docentenopleiding

Karina van Heck maakte enkele maanden na haar afstuderen als beeldend kunstenaar een vliegende start met de prijs voor ‘Young artists on the road’ van de Aachener Kunstroute 2004. Ze is gefascineerd door de medische wetenschap. Ze gebruikt medische materialen en apparatuur die ze vervolgens onder de naam Med Technics combineert tot merkwaardige placeboprothesen. Rubber, staal, bloedzakjes, prothesen, infusen en slangetjes zijn haar beeldend materiaal. Ze bewondert het werk van Panamarenko om zijn nauwgezette analyse van functie, techniek, lichamelijkheid, die uiteindelijk resulteert in niet-werkende vliegobjecten. De angst voor geautomatiseerde verbeteringen van ons lichaam kent haast geen grenzen meer. Ondertussen zijn we bang de controle te verliezen.

“the treatment can be interrupted at any time” is de geruststellende titel van haar interactieve installatie, waarin de bezoeker wordt geconfronteerd met een video:

“Hierin zet ik een stap verder door de functieloze apparaten interactiever te maken en mij meer te richten op radiologie. De apparaten van de installatie reageren op stemgeluiden van de bezoekers. Dat maakt het geheel tot een indrukwekkende totaalervaring.”

 

bekijk het archief voor voorgaande exposities of het jaarprogramma voor wat nog komen gaat.