expo jaarprogramma kunstenaars Ko Keever contact KUNSTHALWEERT, museum voor hedendaagse kunst

Expositie

KEES DE JONG , Urban Explorer

KEES DE JONG
Urban Explorer


05 en 06 October 2014 , 11.00 – 17.00 uur
Theuniskapel, Altweerterkapelstraat 6, Weert –
Tel.:06-81287502

 

Hoe Het Begon
Tijdens een bezoek aan het Outletcenter in Maasmechelen (B) keek ik wat verder dan de zogenaamde oude gebouwtjes en zag opeens twee verlaten torens. Vlug op de foto, om later te ontdekken dat het de schachtbokken waren van de verlaten kolenmijn in Eisden. Mijn belangstelling was gewekt. Voortaan keek ik anders naar de dingen om me heen en snel volgden bezoeken aan andere verlaten gebouwen en moderne ruïnes.

Stelling Van Amsterdam
Later bezocht ik samen met een voormalige collega Rein de Stelling van Amsterdam. Rein was al lang van plan langs de 42 forten te fietsen en mij leek het ook wel wat. Aldus op weg beleefden we opnieuw een stukje van het verleden en vooral de vergankelijkheid der dingen.

Urban Exploring- Urbex
Ontdekkingstochten naar verlaten dorpen, -cokesfabrieken, -kolenmijnen, -fabrieksterreinen, -kloosters, -gevangenissen, -gebouwen, -scholen, -spoorweg stations, -moderne ruïnes etc. etc.

We leggen vast wat bijna volledig in de tijd is verdwenen. Onze ontdekkingstochten leiden ook naar (industrieel) erfgoed en zelfs in bedrijf zijnde industrieën! We schieten plaatjes en maken praatjes.

Wat we achterlaten zijn onze voetstappen en we nemen onze ervaringen en beelden mee naar huis. Dikwijls is de toegang verboden. Verboden omdat het privé domein is, of dat de gebouwen in een deplorabele staat verkeren. Binnendringen is niet zonder risico en op eigen risico. We bezoedelen de omgeving niet. We behandelen alles met grote zorg en respect en laten geen sporen achter dan onze voetstappen. Vandalisme keuren we zeer af en vandalen zijn derhalve niet welkom in onze kringen

Bij de foto's worden in het algemeen geen bijzonderheden vermeld over de locatie, dit om te voorkomen dat We schieten plaatjes, maken praatjes, laten onze voetafdrukken achter en nemen onze herinneringen mee. Via mijn BEELDKRONIEKEN en REISVERHALEN van Rein kunt u onze ontdekkingstochten meebeleven op www.uxplorer.eu

 

bekijk het archief voor voorgaande exposities of het jaarprogramma voor wat nog komen gaat.