expo jaarprogramma kunstenaars Ko Keever contact KUNSTHALWEERT, museum voor hedendaagse kunst

Kunstenaars

Rozemeyer & Peters

David Rozemeyer (Nederland 1968)

Vanaf 1984 bezig met fotografie. In de beginperiode veel analoge zwart-wit-fotografie.

Na de opleiding Fotografie aan de Kunstacademie St Joost in Breda (1989-1995), een aantal jaren werkzaam geweest in een fotostudio in Breda.

Vanaf 1998 werkzaam als zelfstandig fotograaf. Hierbij veel fotografie waarin mensen een rol spelen. Voornamelijk zakelijke portretfotografie, advertising, corporate fotografie, maar ook interieur- en architectuurfotografie.

Naast het commerciële werk maakt David Rozemeyer ook vrij werk. Meestal landschapsfotografie of portretfotografie.

Overzicht van exposties David Rozemeyer: https://www.fotoexpositie.nl/fotografen/david_rozemeyer_fotografie.html

David Rozemeyer exposeerde o.a. op Breda Photo met de serie 'Glossy STEK'. 24 ondernemers op STEK zijn allemaal op een 'glossy' manier geportretteerd. Naast de expositie op STEK is er ook een glossy met de beelden uitgekomen.

De meest recente serie is de serie 'Avstand'. Deze expositie was van 5 t/m 22 januari 2023 te zien bij Studio Stad in Hasselt BE.

'Mijn zus Juul woonde tot 2,5 jaar geleden in Noorwegen, in de gemeente Gratangen. Hemelsbreed zo'n 250 kilometer ten noorden van de poolcirkel. De liefde bracht haar daar.

In de vorm van stillevens, landschappen en plekken van betekenis, laat ik de omgeving zien waar zij ruim 12 jaar heeft gewoond. Haar huis, haar tuin, haar fjord, de school, het zwembad, de Spar, het vliegveld, Narvik, de routes door het prachtige landschap, de avonturen op de Lofoten. Zo mooi om daar te zijn.

Onder andere het uitblijven van een gezin maakt dat ze terugkomt. Ook de afstand tot familie en vrienden in Nederland speelde een grote rol bij deze beslissing. Aan het begin van de pandemie, nog voor de lockdown in 2020 zocht ik haar op. Ze wilde nu echt terugkomen.

Als fotograaf zoek ik graag de schemer op. Ik hou van het spel tussen daglicht en kunstlicht. De serie Avstand is een portret van afscheid nemen van haar leven in Noorwegen. Een laatste keer naar daar.

Juul woont sinds zomer 2020 in Deventer. Gelukkig weer dichterbij.'

https://www.rozemeyer.nl/

Patrick Peters (1986) is zoekt op straat steeds naar bijzondere momenten in het alledaagse leven. Zijn foto's zijn vaak gelaagd en confronterend. Ze dagen de kijker uit op zoek te gaan naar het verhaal. Zijn oog is humoristisch, dubbelzinnig en ook kritisch, maar bovenal ziet hij de schoonheid van de mens in zijn onmiddellijke omgeving. Zijn serie heet: 'Close up'. Patrick is internationaal erkend met prijzen, shortlistnominaties, eervolle vermeldingen en exposities ( IPA, SIPA, PISPA en Urban Photo Awards). Zijn focus ligt vooral op documentaire fotografie, meer specifiek: straatfotografie. Hij woont in Hasselt (B).

https://www.doordelensgezien.be/

Rozemeyer & Peters
Rozemeyer & Peters